Zorn the Ztory

 

Zornmuseet lanserar ny app.

Nu finns möjlighet att via mobilen lära mer om Anders Zorns innehållsrika liv, hans verk och de miljöer som förknippas med den berömde konstnären.

– Det känns väldigt tillfredsställande att härigenom kunna sprida kunskapen om Zorn, även till de som är hindrade från att besöka oss i Mora, säger museidirektör Johan Cederlund.

I appen finns en ljudguide där man kan lyssna på berättelser om målningar och akvareller. Här bjuds också på en digital rundvandring i Zorngården och ett galleri av fotografier från Zorns tid. Ett för Zornmuseet helt nytt sätt att presentera konstnären är den tecknade ”Zorn the Ztory”, där man på ett lekfullt och lättsamt sätt får följa Zorn på hans resor runt om i världen.

Appen, som är både på svenska och engelska, går att finna i Apple Store och Google Play under namnet “Zornmuseet”. Den har tillkommit genom ett samarbete mellan Zornmuseet, Visit Dalarna och företaget Tension i Dalarna.

Den digitala plattform som används för appen är utvecklad av Visit Dalarna och Falubaserade teknikbolaget TENSION i samverkan inom utvecklingsprojektet Gamification of Dalarna. Med anpassad teknik för olika typer av besöksnäringsföretag och med hjälp av gamifiering är det möjligt att tillgängliggöra upplevelser för besökare på ett lustfyllt sätt, både före, under och efter ett fysiskt besök. Projektet finansieras av Europeiska Regionala utvecklingsfonden och Region Dalarna.

2024-04-25T09:59:40+02:00 2023-09-08|