Tillgänglighet 2022-03-17T09:04:25+01:00

Tillgänglighet

På Vasagatan mitt emot Zornmuseet finns gott om allmänna parkeringsplatser. Vid behov kan besökare släppas av och hämtas upp vid ingångsdörren på baksidan av Zornmuseet.

Entrédörren till Zornmuseet har öppningsautomatik och museet har hiss till samtliga våningsplan.

I filmvisningssalen finns hörslinga.

Toalett anpassade för bl.a. rullstol finns i Zornmuseets entré.

Det är tillåtet att ta med barnvagn in i Zornmuseet.

Hundar får ej följa med in på Zornmuseet och Zorngården.

Det är inte tillåtet att ta in större handväskor, ryggsäckar, paraplyer eller broddar i museet. I entrén finns förvaringsskåp.

Zorngården är tyvärr inte anpassad för personer med funktionsnedsättning och lämpar sig därför inte att besöka med rullator, rullstol eller barnvagn. I Zorngårdens trädgård går det dock bra att ta sig fram på de flesta gångar och stigar med rullstol.

Fotografering

Zornmuseet
Det är tillåtet att fotografera i Zornmuseet för privat bruk. Det är dock inte tillåtet att använda blixt och stativ. Museiföremålen är ömtåliga, så tänk på att inte komma allt för nära. Ta också hänsyn till övriga besökare. Av upphovsrättsskäl kan enskilda verk ha fotoförbud.

Zorngården
Fotografering är ej tillåten i Zorngården.

Fotografering för kommersiellt bruk är inte tillåten. Ansök om tillstånd genom att mejla till info@zorn.se. Ange syfte, spridning, medium/kanal och ansvarig kontaktperson. Större foto- eller filmprojekt görs lämpligen då museet är stängt för besökare. Detta kan vara förenat med kostnader för personal och vakter. Kontakta Zornmuseet för ytterligare information.