Tidsresan

Följ med på TIDSRESAN, ett spännande och lustfyllt historieäventyr som tar dig fram till 1870-talet, då Anders Zorn var barn. Platsen är Zorns gammelgård i Mora. Tillsammans med din guide och reskamrat får du se och känna på hur livet kunde vara förr i tiden. Stig in i de gamla timmerhusen, möt människor som levde där, ät deras mat, lyssna till deras musik, ta del av deras vardagssysslor och prova hur det känns att gå i deras kläder.

Zorns gammelgård är ett friluftsmuseum beläget vid Siljans strand en dryg kilometer från Zornmuseet. Anläggningen består idag av ett 40-tal byggnader. Tillsammans bildar de Sveriges förnämsta samling av äldre timmerhus, grupperade i en hemby, en hemfäbod, ett kvarntun och en långfäbod samt några båthus. Här finns även det äldsta profana timmerhuset i vårt land, daterat till 1237.

Bredvid Zorns gammelgård hittar ni Textilkammaren. Här visas delar ur den rika samling av allmogetextilier och folkdräkter från Siljansbygden som paret Zorn efterlämnade, allt från förlåtar i rosengång, fyrflätor och hårarbeten till dräkter för både vardag och fest. Det är en riktig guldgruva för den textilintresserade.

I Textilkammaren finns även en liten handelsbod med godis, hantverk och gammeldags souvenirer.

Entré till enbart Zorns gammelgård & Textilkammaren går bra att lösa på plats.

BOKA HÄR

2024-04-25T11:30:35+02:00 2024-04-15|