Café Zorn söker ny arrendator 2023-02-06T15:49:01+01:00

Vill du driva Café Zorn?

Zornmuseet i Mora hör alltsedan tillblivelsen år 1939 till Sveriges klassiska konstmuseer. Här visas kända verk av Anders Zorn (1860-1920), Morasonen som gjorde internationell karriär och som idag hör till våra stora nationalmålare. Mellan Zornmuseet och Mora kyrka ligger Zorngården, makarna Anders och Emma Zorn hem. I den originellt inredda bostaden blandas konst och konsthantverk från olika delar av världen med kurbits och dalatradition. Zornmuseet och Zorngården hör till Sveriges mest omtyckta turistmål och lockar årligen omkring 60 000 besökare.

I Zorngårdens trädgård står Anders Zorns vackra bronsskulpturer, sommartid omgivna av prunkande rosor, syrener och blomster. Precis som på Zorns tid skördas här än idag bär, frukt och grönsaker. I den rödmålade gamla uthuslängan på Zorngården finns sedan år 2014 Café Zorn.

Sedan tillblivelsen har Café Zorn utvecklats till ett bland Morabor kärt tillhåll och bland långväga gäster populärt utflyktsmål. Den vackra och känsligt utformade miljön tillsammans med det högklassiga utbudet av kaffebröd och lättare luncher har förlänat Café Zorn flera utmärkelser.

Nu söker Zornmuseet någon som vill driva vidare den fina verksamhet som byggts upp på Café Zorn.

Våra önskemål är att:
– Café Zorn fortsätter att erbjuda ett högklassigt utbud av kaffebröd och enklare rätter.
– vår hyresgäst är medveten om det ansvar som vilar på en verksamhet nära knuten till Zornmuseet och om den värdefulla kulturmiljö den ryms inom.
– öppettider, marknadsföring och specialarrangemang följer, och sker i samråd med, Zornmuseet.
– få en person som med lust, glädje och kreativitet kan hjälpa oss att stärka Café Zorn och Zornmuseet som besöksmål.

För mer information, kontakta museidirektör Johan Cederlund:
0250-592320 eller johan.cederlund@zorn.se